Artikkeldiskusjon: Fem kjappe du ikke lærer på skolen

Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av Hamra94 Hamra94 2 år, 10 måneder siden.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #10203 Svar
  Upsidaisy
  Upsidaisy
  Nøkkelmester

  Same goes her! Artikkelen er skrevet av Arild Balog, leder av Val Eyja. Val Eyja er Buskeruds BDSM-forening.
  Diskuter både innhold og tema! Lærte du mot formodning noe av dette på skolen? Stemmer det med dine erfaringer? Er du enig eller uenig?

  Fem kjappe du ikke lærer på skolen

  #10261 Svar
  Langbein
  Langbein
  Deltaker

  Enig i de fleste punktene, med unntak av det siste. For å være presis, jeg mener at det er uklokt å involvere samtaler om grenser og regler i forspillet. Det er situasjoner hvor det er greit, og som oftest er det harmløst, gitt at partene er respektfulle mennesker. Men det er ikke alltid det er tilfellet.

  Grenser og regler er mye forskjellig. Men man kan kalle det rammeverket for hva som er tillatt. Mellom to nye partnere, er det essensielt å vite hva dette rammeverket er. Vi har derimot alle våres egne interesser. Og noen er ikke alltid like omtenksome som andre når det gjelder konflikter mellom disse interessene og partneren sine grenser.

  Det er her problemet med å involvere forspillet i forhandlingene kommer. Folk er allerede villige til å inngå kompromisser med sine egne grenser for å kunne leke med en person de virkelig liker uten å være kåte. Dette er et atskilling større problem når folk begynner å bli kåte. En typisk angrehistorie, er under selve leken riktignok, kan en person overtale h*n til å gi slipp på forhåndsavtalte grenser fordi h*n er kåt nok. Etter leken er ferdig, vil h*n da bli sittende igjen med en mildt sagt kjip følelse. Dette er hvorfor mange har en regel om null forhandlinger under lek.

  Enten man liker det eller ikke, hvor kåt man er har noe å si for sin egen evne til å ta avgjørelser. Hvis man er kåt under forhandlinger med nye bekjente og man er litt betatt i tillegg, er veien kort til å ofre litt av sin egen komfortsone og trygghet for å kunne leke med den personen.

  Nå skal det sies at dette skjer relativt sjeldent, men det lurt å være bevisst på det. Å gjøre den første forhandlingen klinisk kan være lurt. Og om en person begynner å bli pushy når dere begge begynner å bli kåte, ta et steg tilbake om det går i en retning som kan tråkke over grensene dine.

  (siden jeg er helt ørska når jeg skriver dette, vis litt nåde >_<)

  #10267 Svar
  Hamra94
  Hamra94
  Nøkkelmester

  Godt poeng du kommer med der Langbein. Helt enig i at forhandling godt kan komme som en type formalitet i forkant av noe som helst forspill så man ser at man er sånn noenlunde kompatible og faktisk ønsker å leke med personen. Det hender jo at man kan være betatt av noen man overhodet ikke er kompatible med seksuelt. Dette gjelder vel spesielt om det er en person man ikke kjenner så godt, da er det greit å være ved full bevissthet (altså ikke kåt) og vite hva man går inn i. Om man kjenner hverandre godt fra før av er dette kanskje mindre nødvendig.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
Svar til: Artikkeldiskusjon: Fem kjappe du ikke lærer på skolen
Din informasjon: