Hvorfor er miljøet viktig for deg?

Skrevet av medlemmer i UngBDSM-utvalget i Skeiv Ungdom

 

Hamra: Miljøet er et sted der jeg kan være rundt mennesker uten å måtte skjule denne siden av meg selv. Det betyr ikke at jeg må delta i BDSM-aktiviteter når jeg møter folk fra miljøet, men det er et fristed der jeg slipper å skjule ting, og kan slappe av. Man kan få venner man ikke trenger å lyve om sin identitet til, og man møter utrolig mange koselige mennesker fra alle mulige sosiale bakgrunner, yrkesbakgrunner og annet. For eksempel er det hos UngBDSM en veldig avslappet stemning der man kan snakke om alt fra været, til eksamen, til opplevelser fra miljøet. Man kan også dele og be om råd dersom man trenger, og det er et trygt og godt fellesskap.

Medusa: Jeg synes det er fantastisk å kunne være i et generelt posisitivt miljø. Det er kroppspositivitet, sexpositivitet, og selv om vi er mange som er forskjellige har vi ofte like grunnverdier og  deler synet på menneskeverd. Dette er et fantastisk sted være hvor en nettopp vet at de som er her, er samlet for interessen i noe innenfor BDSM. Det forventes respekt, at alle burde lære seg å si nei eller sin mening. Nettopp dette gir meg en frihet til å bli kjent med folk på en helt spesiell måte, og jeg setter stor pris på de vennene og lærdommen jeg får gjennom miljøet.

Tessie: For meg er den sosiale møteplassen som et kinkmiljø danner noe av det viktigste for meg. Jeg møter så utrolig mange ulike folk med ulike erfaringer, tanker og kunnskap og har bygget utrolig mange viktige vennskap som står meg veldig nært.
Kinkmiljø er også noe jeg forbinder med sikkerhet og trygghet. I det fellesskapet som dannes er alle opptatt av at alle skal føle seg inkludert og velkommen, men er også flink på å snakke om erfaringer og dele av sin kunnskap slik at man kan unngå mange av de kjipe feilene som kan være lette å begå hvis man blindt søker seg fram.

Upsidaisy: Miljøet har skapt en møteplass der jeg kan være totalt åpen om hvem jeg er. I dagliglivet føler jeg tidvis at jeg lever et dobbelt-liv. Da jeg bodde hjemme måtte jeg lyve for å delta på treff, samt for å møte folk jeg ønsket å være aktive med. Dette gjorde at UngBDSM fikk stor betydning for meg, som et friplass. I tillegg har jeg møtt venner som stiller opp, som jeg kan le med og som jeg har det enormt gøy med. Etterhvert dukket det også opp situasjoner der jeg trengte gode råd, og da var det topp når jeg kunne være helt ærlig og åpen. Ikke minst har jeg møtt mennesker jeg aldri hadd møtt i mitt vanlige A4-liv, og jeg har lært utrolig mye!