Fem kjappe du ikke lærer på skolen

Skrevet av Arild Balog, leder av Val Eyja

 

BDSM-verdenen er stor, sær, sinnsyk og ofte helt fantastisk. Reglene i miljøet er, nødvendigvis, litt annerledes («Nei» betyr ofte «Ja», som et eksempel), og det er greit å fortelle litt om det. Ikke som en formanende «ikke gjør dette før du har 30 års erfaring», men for å kunne ha det mest mulig moro. Det er jo det vi alle vil. Ha det masse moro og gjøre masser av sinnssyke og herlige ting.

Derfor, her er fem kjappe som er greie å ta med seg:

1. Kodeord er ikke bare kodeord

Kodeord blir det jo snakket mye om. At de alltid skal være en del av leken. Men det finnes faktisk ikke ok måter å ha kodeord på. En utrolig kjip klassiker, er at bruk av kodeord er et brudd på hele relasjonen. Altså, man kan «når som helst» si stopp, men da er det komplett stopp. Da kan man gå ut døra og aldri komme tilbake.

Den type ultimatum er rett og slett en bedriten kontrollmekanisme.

Sikkerhetsnettet skal brukes sånn at folk er sikre, og har en måte å si i fra de (som oftest få) gangene ting går feil, ikke som noe annet.

NB: Kodeord er ikke forbeholdt bunnen i relasjonen, topp kan også kode.

2. Aldri stol på de som hevder de vet ALT

Det finnes en god del folk som mener de vet ALT som er å vite om kink, BDSM og fetish. Sier noen det så lyver de.
Når noen sier de vet alt, sier de: Jeg vet noe om de tingene jeg selv liker, og driter i resten. At disse kan ha masse kunnskap om sine greier, absolutt. Men ta alt de sier med en klype salt. Og, det å være en guru er ikke noe man blir fordi man sier man er det selv.

3. Du slutter aldri å utvikle deg

Du har muligens definert hva du er. Sub, masochist, switch, sadist, dominant. Fetishist for X Y Z. Og det er bra. Det er veldig greit å ha en boks å sette seg i. Men, ikke vær fremmed for at det en dag kan hende at du føler lyst til å gå utenfor den boksen. Folk starter som oftest et sted, og så utvikler de seg derfra. Og, det er lov det. Noen få mener at man skal sette seg i en rolle, og så forbli der for alltid. Noen få mener også at ananas og ansjos er ok å ha på en pizza!

Føler du at du vil utforske en ny rolle, praksis eller kink? Så gjør det!

Det verste som skjer er at du finner noe du ikke liker, noe som faktisk er rimelig nyttig i seg selv.

4. Virkeligheten må vinne over fantasien

Det høres jo selvsagt ut når det sies, og det burde være det. Men det hender dessverre at folk ikke tenker seg om, og ikke tar hensyn til at virkeligheten ikke følger de samme reglene som fantasien. En av de tingene jeg selv har hørt folk snakke om var: «Free for all rapeplaykveld ved Sognsvann, møt opp, bli voldtatt».

5. Forspillet starter når man snakker om ting

Noen mener at forspill er å ta av seg klærne.

Men min erfaring er at det beste forspillet er å nettopp snakke om fantasier, grenser, rammer og regler. Ikke bare kan man få masser av gode/dårlige idér, men da blir man jo også bedre kjent med partneren sin. Og jo bedre man kjenner noen, desto mer moro kan man ha sammen.

For å sitere meg selv (som har en stor greie for knifeplay): Jeg trekker ikke frem knivene på første date.

Det var det, fem kjappe og enkle. Som jeg håper kan hjelpe bittelitt for å gi folk masser av morsomme, deilige, sinnsyke og herlige erfaringer. I trygge, gode og sikre rammer. 🙂