?Spørsmål og svar

Forum

Forumstøtte

Det finnes mange kunnskapsrike personer på vårt forum, hva med å spørre disse?

Opprett en spørsmålstråd i forumet

email3

Epoststøtte

Om det haster, eller om du ikke vil at hele verden skal få vite hva du spør om.

Send en epost via kontaktskjemaet

ungdomstelefonen

Ungdomstelefonen

Hvis du skulle ha behov for å prate med noen er ungdomstelefonen et godt alternativ.

Telefon - Chat - Epost

 

 

1. Hva er et treff?
Et treff, eller en såkalt munch (som er den engelske termen), er et sosialt arrangement der man møtes for å snakke, diskutere og ha det koselig. Ofte spiser vi mat, drikker kaffe eller spiller spill, for eksempel. Mer om bakgrunnen til ‘munching’ kan du lese her

2. Hvem kan dra på träff?
Alle kan dra på treff, så lange de er innenfor vår aldersgruppe, er medlem og respekterer reglene til UngBDSM/Skeiv Ungdom.

3. Hva er reglene til UngBDSM/Skeiv Ungdom?
Diskresjon er viktig. Man skal ikke snakke om hva som har skjedd på treff, hvem som har deltatt eller knytte personer man har møtt i miljøet til andre steder. Møter du en person du har møtt på treff på gaten, bør du være forsiktig med å si hei for tydelig. Det er ikke sikkert at denne personen er komfortabel med dette.
Vi skal også overholde norsk lov, både på nett og i virkeligheten. Dette innebærer også normal folkeskikk og respekt for medmenneskene våre.
Arrangementene våre skal være rusfrie, og det er ikke tillatt å ta seg en øl, et glass vin etc.
Vi starter alle treff med en navn og pronomensrunde, der alle oppgir det personlige pronomenet de selv foretrekker. (for eksempel han, hin, hun, de, dem osv.) Det er viktig å respektere dette, og forsøke så langt som overhodet mulig å få dette riktig.

3b. Hvordan fungerer den øvre aldersgrensen?
Du kan delta på våre treff fra du fyller 30 år. Dersom du er over 30 eller fyller 31 år i år, kan du dessverre ikke delta på våre treff, og vi vil da henvise til andre BDSM-miljøer i Norge, for eksempel Oslo BDSM, OMG (Oslo Munch Group), Rogaland BDSM, SM Bergen osv. Et raskt Google-søk vil hjelpe deg å finne din egen lokale gruppe.

3c. Hvordan fungerer den nedre aldersgrensen?
Vi har ikke lenger noen nedre aldersgrense. Tidligere hadde UngBDSM en nedre aldersgrense på 16 år. Denne er nå fjernet, og det finnes ingen nedre aldersgrense for å delta på våre treff. Om du ønsker å komme, og du er yngre enn 16 år er du altså velkommen!

4. Hvor mange kommer på treff?
Dette varierer veldig på hva slags type treff det er, årstid, tidspunkt og andre ting. Vi pleier å være rundt 10 stykker.

5. Hva kan man forvente?
På treff hos oss (og de fleste andre BDSM-organisasjonene) kan du forvente å møte helt vanlige mennesker, av alle kjønn og forskjellige aldersgrupper. Det er variasjon i interesser og preferanser, men du kan forvente god stemning, åpen tankegang og hyggelige mennesker.

6. Hva om jeg ikke vil dra helt alene?
Da er det bare å ta kontakt med oss som sitter i det vi kaller nettverket – vi som har ansvar for sosiale arrangementer. Du finner oss her [link til Nettverket-siden]. Vi ordner det slik at du kan møte oss enten en stund før et treff, eller en dag før. Da kjenner du noen, og får en mykere overgang til mange nye mennesker. Dette synes vi er bare hyggelig!

7. Hva gjør man ikke på treff?
Våre treff er rus- og lekfrie. Dette betyr at seksuelle tilnærminger ikke er OK, og at vi ønsker å fokusere på gode samtaler og å skape et trygt miljø for de som ønsker å møte likesinnede mennesker og lære om kink. Du er velkommen til å snakke om kink, men vi er ingen sexklubb, og det er viktig at alle føler seg komfortable.

8. Hva snakker man om på treff? Er det noe man ikke bør ta opp?
På de fleste treff går praten rundt det de forskjellige medlemmene er opptatt av for dagen. Det går mye i film, politikk, samfunn, spill, osv., mye som i en vanlig vennegjeng. Det er likevel gode muligheter for å stille spørsmål og diskutere kink, og dette er også naturlige temaer på treff hos oss. Hatprat har vi nulltoleranse for, og respekt for andre er et must. Vi skal også følge norsk lov, og vi ønsker ikke oppfordring til aktiviteter som strider i mot loven.

9. Hva bør man ha på seg?
Du burde komme i det du selv er komfortabel i. De aller fleste kommer på kafe- og kontortreff i hverdagsklær, og det er fint å vise litt hensyn når vi er i offentligheten. På kontortreff er det dog større rom for å komme i fetisj osv. På festene vi arrangerer er det vanlig å pynte seg litt – men man kommer slik man selv vil.

10. Hva om jeg ikke vil at noen skal vite at jeg liker BDSM?
Det er svært mange som ønsker å holde sin BDSM skjult fra omverdenen, og vi stiller krav til at de som kommer på treff ikke driver med såkalt "outing". Dette betyr å identifisere andre medlemmer som BDSMere, enten ved å knytte dem til en kink-event eller ved å fortelle andre om personens interesser innen BDSM. I praksis betyr dette at man ikke forteller om ting som skjer/snakkes om på treff til mennesker som ikke var til stede, og at man rett og slett tar vare på vår felles "hemmelighet". Det er også mange som er åpne om sin BDSM, og dette er selvfølgelig kjempeflott! Vær likevel klar over at mange ikke ønsker at dette skal bli offentlig kjent, så vær heller litt for forsiktig enn å ødelegge for noen andre.

11. Hvorfor er treffene/UngBDSM under Skeiv Ungdom?
BDSM blir for mange sett på som noe som bryter med samfunnsnormene, enten det er en del av en persons legning og/eller identitet, eller bare er krydder i hverdagen. Disse er alle normbrytende relasjoner og er derfor en del av det som kalles "skeivt". Verdiene våre sammenfaller også med Skeiv Ungdom sine verdier, og det er viktig for oss å inkludere alle kjønn, legninger og mennesker.
Mer om hva som menes med skeiv kan du lese om i SkU’s Skeiv Sexhåndbok
Mer om Skeiv Ungdom og BDSM kan du lese om her, litt lenger nede på siden.

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Få tak i oss via epost.

Kontakt oss

 

Logg inn

Registrer